Boodschappen doen

Een aantal supermarkten ligt op een redelijke afstand van de Bérard.
Na Grimaud, rotonde rechtsaf richting Cogolin vindt u na 500m en een nagelnieuwe rotonde een Lidl die eind 2009 helemaal verbouwd en groter is geworden met een uitgebreider assortiment en, anders dan in Nederland, met diverse A-merken.

TIP: rij er eens heen via de toeristische route: uitgang camping linksaf, eerste rechts en borden Cogolin (eerst Collobrieres) volgen. Een slingerweg door wijngaarden met fantastische vergezichten, hoewel je soms voor een herderinnetje met een schaapskudde moet wachten, zucht, wat kan het leven toch mooi zijn….en wat een rust….

Dwars door Cogolin, richting Toulon, ligt aan het eind van het dorp een LeClerc. Die heeft een groot parkeerterrein en een parkeergarage (verboden voor auto’s die op LPG rijden)

Aan de ventweg langs de N98 (na Grimaud richting St. Tropez, bij de grote rotonde rechtsaf richting Toulon, dan na ca. 1km aan de rechterkant, vlak na Maison du Monde en voor de Weldom rechtsaf en direkt weer linksaf) zit een Carrefour Market (voorheen E.D.), waarvan gezegd wordt dat de groeten- en fruitafdeling beter is dan die van de LeClerc en de Géant. Bij de Carrefour zit ook een Tarte Tropezienne, voor diverse gebak en heerlijk brood.

Gaat u vanuit Grimaud richting St. Tropez dan vindt u in Centre Commercial Le Foux een grote Géant (Casino).
Deze heeft ook een benzinestation waar de prijzen lager liggen dan bij de omliggende stations. (of de Elf aan de N98)
In het hoogseizoen (na 1 juli) zijn de winkels tot 22.00 uur en zondags tot 20.00 uur open.
Verder lijkt het wel of tout St. Tropez op maandag boodschappen gaat doen (niet zo gek natuurlijk met een zaterdag als wisseldag op de campings en in de appartementen), moet je dus eigenlijk niet doen. Het is wel erg Hollands, maar neem voor 2 dagen boodschappen van huis mee, al is het maar een pak kant-en-klaar pannenkoekenmix, en ga pas dinsdag op je gemak naar de supermarkt!

www.geant.fr
www.e-leclerc.com
www.lidl.fr