Stranden

Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeuren.
Je kunt bijv. naar de jetset-stranden van St. Tropez, Plage de Pampelonne en Plage de Tahiti.
Dat is dus zien en gezien worden, betaald parkeren, maar wel tussen de Porsches en Lamborghinis, als je pech hebt in de file staan, maar wel leuk om een keer te doen.
Kijk hoe de rijken der aarde het doen, ze arriveren bij strandtent la Voile Rouge op Pampelonne, doen dat bij voorkeur vanaf zee met hun eigen jacht, of vanuit de lucht met hun eigen helikopter. Die parkeren ze op de daarvoor bestemde stip op het parkeerterrein. En ach, die 50 euro voor een strandbed, das niks natuurlijk……

Je kunt ook de rustige stranden opzoeken, na Grimaud richting Ste. Maxime. Linksaf de N98 op en na de eerste rotonde, voorbij de campings ligt een mooi strand. Ter hoogte van de 2e rotonde (dus direkt op de rotonde rechtsaf het parkeerterrein op) ligt ook een strandje.
Gratis parkeren, waanzinnig uitzicht over de baai naar St. Tropez aan de overkant. Niet vergeten een verrekijker mee te nemen.

Andere bekende stranden zijn Plage Gigaro bij La Croix Valmer, Plage de l’Escalet vlakbij Ramatuelle. Maar ook het zandstrand van La Croix Valmer is bij veel mensen favoriet! En niet te vergeten het strand bij Port Cogolin.