Omgeving

TIPS:
Natuurlijk is St. Tropez een must. Flaneren langs de haven met zijn superdeluxe jachten,
een terrasje pikken, maar uiteraard betaal je daar een fiks bedrag voor een consumptie.
Op de pier zitten en je meegebrachte flesje spa opdrinken kan natuurlijk ook. Het uitzicht is hetzelfde!
Grimaud is een eeuwenoud dorp; auto parkeren en door de autovrije straatjes dwalen.
Ramatuelle, even voorbij St. Tropez, is ook wondermooi.
Verder is er teveel om op te noemen. Nice, Monaco, Cannes. Eventueel de grens over naar de bloemenstad Ventimiglia in Italië. De Gorges du Verdon, de parfumstad Grasse, Bormes las Mimosas, Toulon, de thuishaven van de Franse marine.
Mocht je naar Toulon gaan rij dan terug via Cabasson; daar ligt op Cap de Brégançon het buitenverblijf van de Franse presidenten. De weg ernaar toe gaat dwars door de wijnvelden en is heel erg mooi en vooral rustig.

– Nationaal park Port-Cros: dit bergachtige eiland, gelegen voor de kust van Hyères, behoort tot beschermd natuurgebied. Het eiland is rijk aan prachtige eucalyptusbomen en dennenbossen. Bovendien is de kust van dit eiland zeer geschikt om mooie snorkeltochten te maken.
– Monte Carlo: een bezoek aan deze stad mag u zeker niet missen! U zult uw ogen uitkijken in de havens waar de mooiste jachten liggen. Breng ook eens een bezoek aan het hoger gelegen gedeelte van de stad met haar exotische tuin, de kathedraal en het zee-aquarium.
– Marineland: als u met het hele gezin een dagje uit wilt dan is Marineland in Antibes een echte aanrader. Hier worden spetterende orka- en dolfijnenshows gegeven. Naast het dolfinarium is er onder andere ook een vlindertuin en een waterpretpark aanwezig.
– Grasse: deze parfumstad is gesitueerd temidden van de lavendelvelden welke een belangrijke grondstof zijn voor de parfumindustrie. U heeft hier de mogelijkheid om één van de vele parfumfabrieken te bezoeken.
– Lac de Sainte Croix: dit meer strekt zich uit over 10 kilometer en is ideaal om te kanoën en te surfen. Aan de zuidkant liggen schilderachtige dorpjes als Aiguines, Les Salles-sur-Verdon en Bauduen.
– Gorges du Verdon: in dit bekende natuurreservaat vindt u enorme rotsen vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het prachtige landschap en de talrijke heldergroene meertjes. Breng ook een bezoek aan de 42-meter hoge Sillans-waterval!

Een prachtige tocht is de rit (vanaf de camping linksaf en zodra mogelijk rechtsaf) naar Collobrières. Aan beide zijden een prachtig uitzicht.De brandgrens is nog goed te zien, de weg leidt langs het monument voor 3 omgekomen brandweermannen. Niet vergeten het klooster Chartreuse de la Verne aan te doen, te bereiken via een hobbelige weg maar, temidden van de kastanjebossen, heel erg de moeite waard.
Maar een absolute aanrader is een bezoekje aan Port Grimaud. Je waant je in Venetie en dat was ook de bedoeling van architect Francois Spoerry. De bruggetjes en kanalen geven je het idee dat je in Italie bent! Je mag er met de auto niet in dus je kunt heerlijk flaneren.
Er zijn volop terrasjes en restaurantjes.
Spoerry ligt begraven in de kerk van Port Grimaud.
Als u wel eens naar Villa Felderhof kijt: als er opnamen zijn van de gasten die al keuvelend in een bootje door grachten langs felgekleurde huizen varen, dan is dat opgenomen in Port Grimaud.